Wku

Hvordan deaktivere enkel fildeling i Windows XP Home Edition

Noen ganger kan det være lurt å endre sikkerhetsnivået eller tillatelser for en mappe i Windows XP Home Edition. Du vil høyreklikke på mappen og velg Egenskaper, og under kategorien Sikkerhet kan du forvente å se noe som du vil se i Windows 2000 - en liste over brukere og avmerkingsboksene for Tillat og avslag. Men vil du ikke se dette, fordi Windows XP bruker noe som kalles "Enkel fildeling." Du kan deaktivere den i XP Professional, men ikke XP Home. Windows XP Home Edition var ikke designet for høy sikkerhet nettverk. Det er designet for frittstående arbeidsstasjoner og hjem Workgroup konfigurasjoner. Frykt ikke, det er en vei rundt dette (selv om det er kjedelig).

Trinn

Hvordan deaktivere enkel fildeling i Windows XP Home Edition. Start datamaskinen i sikkermodus.
Hvordan deaktivere enkel fildeling i Windows XP Home Edition. Start datamaskinen i sikkermodus.
  1. 1
    Start datamaskinen i sikkermodus. For å gjøre dette, gjør du følgende:
    • Start datamaskinen på nytt. Før du ser Windows XP logo, hold nede F8.
    • Velg sikkermodus.
  2. 2
    Logge inn som administrator. Du vil få en advarsel om å kjøre i sikkermodus. Klikk på Ja.
  3. 3
    Finn mappen hvis rettigheter du ønsker å endre. Høyreklikk på mappen og velg Egenskaper.
  4. 4
    Velg fanen Sikkerhet og endre rettighetene på den ønskede mappen (e). Du kan nå endre alle rettighetene på mappen akkurat som du ville gjort i Windows 2000.

Tips

  • Hvis du leter etter informasjon om hvordan du åpner filen tillatelse innstillinger med Windows XP Professional, se eksterne lenker.
  • I andre versjoner av Windows som Media Center og Professional alt du trenger å gjøre er å gå til Verktøy ---> Mappealternativer. Deretter går du til "view"-kategorien. Gå til den hvite boksen og bla helt ned og fjern haken i boksen som sier "Bruk enkel fildeling".

Advarsler

  • Hvis du vil at endringene skal gjelde alle undermapper, klikker du på "Avansert"-knappen og deretter sjekke boksen som sier:
  • Erstatt tillatelsesoppføringer på alle underordnede objekter med oppføringer som vises her, som gjelder for barnet objekter.
    Det er faktisk hva meldingen sier, men ikke bli bekymret av den enda mer vag advarsel som er gitt til deg når du treffer "OK:"
  • Dette vil fjerne eksplisitt definerte tillatelser på alle underordnede objekter og aktivere overføring av arvbare tillatelser til de underordnede objektene. Kun arvbare tillatelser formert fra webapps vil tre i kraft. Vil du fortsette?
    Hvem sa Microsofts programmerere har ikke den søte touch?