Wku

Hvordan oppføre seg profesjonelt på sosiale medier

Once upon a time, var et godt formulert CV og intervju nok til å lande deg jobben. Det var før Facebook, Twitter og LinkedIn. I dag har både kunder og rekrutterere ser utover et pent presset dress og gjenoppta og er også skanne hver kandidats sosiale mediekanaler for å få en smak av hvem du egentlig er og hvordan du oppføre deg på et sosialt nivå. Selv om noen brukere av sosiale medier la det hele "henge ut" og måfå kommentere og poste hvor deres følelser tar dem, de av dere som mål å opprettholde en mer profesjonell rykte vil gjøre best å tøyle den i når det kommer til sosiale medier interaksjon.

Trinn

Hvordan oppføre seg profesjonelt på sosiale medier. Innlegg påstander du vil føle deg komfortabel dele med sjefen din eller kunder i person.
Hvordan oppføre seg profesjonelt på sosiale medier. Innlegg påstander du vil føle deg komfortabel dele med sjefen din eller kunder i person.
 1. 1
  Innlegg påstander du vil føle deg komfortabel dele med sjefen din eller kunder i person. Før du gjør noen kommentar eller legge ut, bør du vurdere hvordan du ville føle hvis sjefen din eller klienter lese hva du har skrevet.
  • Aldri bruke stygt språk eller banneord. En av de raskeste måtene å redusere din troverdighet er å banne eller bruke nedsettende språk online. Re-lese hver kommentar eller poste å sikre at det ikke er støtende eller inneholder støtende språk. Selv innuendos kan være nok til å føre folk til å tenke to ganger om karakteren din, så ta vare.
  • Unngå å dele følelsesmessig, religiøst eller politisk ladet utsagn. Hvis du ikke vil gjøre dette på arbeidsplassen, ikke gjør det på nettet heller. Ikke gjør uttalelser som kunne støte eller slå av andre mennesker. Styr klar av å få på din kasse om politiske kandidater, religioner eller start følelsesmessig ladet argumenter eller opphetede diskusjoner. Alt dette kan føre til skuffelse ned karriere spor.
 2. 2
  Aldri kommentere om arbeid på nettet. Klynking eller klager om arbeidet med sosiale medier er som å annonsere at du ikke er en profesjonell. På den annen side, hvis du skryter av en bragd eller brashly snakke om landing enkelte kunder vil synes arrogant og det er en risiko for at din Bravado vil nød kollegaer som tror du stjeler all ære eller irritere kunder som vil at ting skal holde seg lav nøkkel. De eneste tilfellene der snakker om arbeid på nettet er akseptabelt er å kanskje gratulere en kollega eller klient for en prestasjon, eller for å uttrykke hvor mye du nyte ditt arbeid uten en konkret avtale eller vinne blir nevnt.
 3. 3
  Være grammatisk uangripelig. Dobbeltsjekk dine uttalelser for skrivefeil. Før du legger inn, redigerer kommentarene. Hvis du ønsker å bli tatt på alvor, sørge for at alt du skriver er grammatisk korrekt og blottet for skrivefeil.
 4. 4
  Legge ut bilder av deg selv som du anser for å være profesjonell. Bilder av deg vise dine magemuskler, cleavage, drunken kvelder med venner eller gjør obskøne gester til kameraet bør ikke bli lagt ut. Noensinne.
  • Nøye velge profilbildet ditt. Velg fra bilder av deg som deltar i et idrettsarrangement, på en morsom familie sammenkomst eller en enkel portrett ville være akseptabelt. Profilbilder å unngå å inkludere wild party bilder eller bilder av deg i en badedrakt eller en snau antrekk (selv om du har en banging kroppen). Hvis du må legge disse, holde dem veldig privat og bare tillate nære venner tilgang.
  • Vær oppmerksom når du legger ut et bilde. Noen bilder lagt ut av deg skal være ren og "G" karakter, uansett hvor det er i profilen din. Slett upassende bilder eller ikke legge ut bilder som viser seksuelt ladede situasjoner eller der alkohol eller narkotika er involvert.
  • FN-tagge deg selv hvis du har blitt tagget i uprofesjonelle bilder. Du kan ikke ha kontroll over hva vennene dine innlegg, men du kan UN-tagge deg i bilder slik at nettverket ikke vil være i stand til å vise bildet. Du kan også vurdere å be venner til å slette bildet hvis det er spesielt pinlig.
 5. 5
  Del linker eller andre venn informasjon som kan anses å være universelt akseptabelt. Være nøytral eller ukontroversielle ved å ikke legge ut linker eller like sider som kan anses å være tvilsom eller upassende. Vær oppmerksom på at du er like ansvarlig som den originale plakaten for å like eller formidle ærekrenkende eller annen juridisk tvilsomme uttalelser, bilder eller innhold.
  • Ikke "liker" kontroversielle figurer eller kjendiser. Sider som mainstream nyhetskilder eller linker til globalt akseptable aktiviteter som sport, hjem og hage, biler, bør barn eller kjæledyr være i orden. Imidlertid kan like politiske kandidater, religiøse grupper, visse musikalske grupper, kontroversielle filmer og TV-programmer anløpe ditt rykte med visse folk. Det hele avhenger av hva slags arbeid sirkler du beveger deg i og hvor konservative en karriere banen du følger - vil du vite hvorvidt dette rådet resonerer med de valgene du har gjort for din karriere.
  • Hvis du legger ut nyheter og informasjon på siden din eller på en venns side, sørg for at den ikke viser bias. Eksempler på akseptable lenker medføre at vi deler en populær, positive nyhet, sport nyheter eller tips om hjem og hagearbeid. Jo mindre kontroversiell og mer hjemmekoselig, blid og mangler i politiserte / sta agendaer, jo tryggere du er med å dele den. Igjen, vil omfanget av opprydding av informasjon, er avhengig av karrierevei du har valgt.
 6. 6
  Skjul venns kommentarer eller informasjon som anses å være upassende. Gjenværende profesjonelle online betyr at du ikke ønsker å omgås folk som legger inn upassende kommentarer på siden din.
  • Styr klar av sinte eller kontroversielle samtaler. Hvis en venn eller kollega innlegg noe sint eller følelsesmessig ladet på siden din, slette kommentaren og ringe venn eller sende ham eller henne en privat melding. Også hvis en venn kjemper med noen på en sosial mediekanal aldri delta eller legge til en kommentar. Dette er rett og slett god etikette, for å unngå å legge bensin på bålet.
  • Privat melding venner som konsekvent poste upassende informasjon eller kommentarer på veggen din. Spør venn til å slutte å bruke visse språk eller snakker om bestemte emner på veggen din.
  • Unfriend eller skjule alle innlegg fra venner som ikke kan overholde dine ønsker. Hvis en venn begynner å ta opp for mye tid, fordi du hele tiden nødt til å overvåke hans eller hennes oppførsel på siden din, må du kanskje unfriend denne personen.
 7. 7
  Bare link, følge eller venn personer du kjenner og stoler på. Bare knytte deg selv på sosiale medier med folk som du har et forhold og er på linje med målet om å holde en profesjonell tilstedeværelse på sosiale medier.
  • Vurder om du ønsker å venn profesjonelle kolleger på sosiale nettverkssider. Selv om målet ditt er å opprettholde en profesjonell personlighet på sosiale medier, kan det være lurt å enten lage en egen side for arbeidskollegaer og / eller klienter eller gjøre det til en policy å ikke venn folk fra ditt yrkesliv.
  • Opprettholde en sikker side som bare tillater venner i nettverket for å vise informasjon og bilder. En sikker side gir deg mer kontroll over hva folk utenfor nettverket kan se, slik at du kan opprettholde en bedre forståelse av hvordan du blir presentert.

Tips

 • Aldri få kommentarer på en annen venn side som fornærme eller skade hans eller hennes omdømme.
 • Kontroller at innholdet du legger ut er relevant og interessant. Ikke legg ut kommentarer som, "Wow, hadde jeg en stor sandwich", men mer i retning av å gratulere datteren din for å oppnå den vinnermål på henne fotballkamp eller diskutere de nye funksjonene i ny teknologi.

Advarsler

 • Husk at rekrutterere og klienter skanne sosiale mediekanaler før man vurderer leverandører eller nye ansatte - hva du legger inn, både i dag og i det siste kan tas i betraktning.